Deutsche Bahn zavádí veganská jídla a kávu do porcelánu. Do roku 2040 chce být uhlíkově neutrální

Největší německý železniční dopravce Deutsche Bahn představuje další opatření v boji s klimatickou změnou.

Německo patří mezi premianty, co se boje s klimatickou změnou týče. Po letní slevě na jízdné, která ušetřila 1,8 milionu tun emisí CO2, se největší železniční dopravce Deutsche Bahn rozhodl pro další kroky, které uleví životnímu prostředí.

Už do roku 2030 chce německá přepravní společnost omezit emise CO2 na polovinu.

Počínaje 1. lednem příštího roku zavádí německá železniční společnost Deutsche Bahn několik novinek týkajících se nejen změn na trati, ale i pohodlí cestujících během jízdy. Řada z nich má za úkol pomoci životnímu prostředí. Mimo posílení nočních linek se změny dotknou hlavně stravování. Vedle jednorázových papírových kelímků na čaj a kávu zavádí společnost i udržitelnější alternativu. „Opakovaně použitelné porcelánové nebo skleněné šálky, talíře a jiné nádobí bude zákazníkům nabízeno bez zálohy pro všechny objednávky z palubního bistra vlaků,“ uvedla mluvčí společnosti.

Kromě redukce odpadu má společnost v plánu snížit svou uhlíkovou stopu i díky občerstvení, které nabízí v jídelních vozech. Od března by měla být většina jídel, která si cestující mohou dát během cesty, vegetariánských nebo veganských. Oba kroky jsou součástí širšího plánu Deutsche Bahn být do roku 2040 uhlíkově neutrální. Už do roku 2030 chce německá přepravní společnost omezit emise CO2 na polovinu.

Čtěte dále