Pomůže Cardi B Berniemu Sandersovi do Bílého domu?

Demokratický kandidát na prezidenta a rapperka Cardi B se po mediálních námluvách tento týden konečně sešli, aby natočili video pro Sandersovu kampaň.

Oboustranná náklonnost Bernieho Sanderse a Cardi B se datuje od dubna 2018. Rapperka tehdy v rozhovoru pro časopis GQ vyzdvihla amerického prezidenta Franklina Delana Roosevelta za to, že skutečně „udělal Ameriku znovu velkou“. Jednalo se o jasnou narážku na heslo současného prezidenta Donalda Trumpa. Sanderse toto prohlášení zaujalo, protože se na Roosevelta často odvolává v souvislosti s demokratickým socialismem a svým plánem zavedení zdravotní péče pro všechny.

Cardi B tento měsíc složila Sandersovi poklonu už jednou. Na Twitteru totiž napsala: „Četla jsem si o Berniem Sandersovi a jsem fakt smutná z toho, jak jsme ho v roce 2016 sundali. Tento muž tak dlouho bojoval za rovné šance a lidská práva. Touha změnit tuhle zemi k lepšímu byla vždycky jeho vášní, není to jen fasáda nové kampaně.“ Sanders naopak v talk show Jimmyho Kimmela na otázku, jestli ho Cardi B podporuje, odpověděl, že o tom s rapperkou několikrát hovořil po telefonu. „Je fakt chytrá a hluboce znepokojená tím, co se v téhle zemi děje“, řekl Sanders. „Chce si být jistá, že zlepšujeme život pracujících v naší zemi a já mám radost z toho, že mě podporuje“.

Jejich aktuální spolupráce by měla oslovit mladé voliče. „Pracujeme na tom, jak zapojit více mladých lidí do politického procesu,“ řekl při natáčení společného klipu Sanders v rozhovoru pro CNN. „Budoucnost Ameriky závisí na mladých lidech. Volí ve velkém počtu, ale není to stále dost.“ S Cardi B prý hovořili o celé řadě otázek, včetně zrušení studentských dluhů, změně klimatu a zvýšení minimální mzdy. Video, natočené v detroitském salonu na úpravu nehtů The TEN Nailbar, je jejich první spoluprací.

Cardi B po setkání Sandersovi poděkovala na Instagramu. „Děkuji, senátore Bernie Sandersi, že jste se se mnou setkal a podělil se o své plány, jak tuto zemi změnit.“ Sandersovi prý položila otázky, které si kladou její fanoušci. Ty vyzvala, aby „zůstali naladěni a sledovali, jak bude bojovat za ekonomickou, rasovou a sociální spravedlnost pro všechny.“ Jejich společný rozhovor, který z natáčení vznikl, Sandersův tým zveřejní jako součást prezidentské kampaně.

 

Čtěte dále