Američtí konzervativci se pokoušejí indoktrinovat děti pomocí kreslených pohádek

Táta rozhoduje, děti poslouchají a všichni jsou šťastní. Vymývání mozků nejmenších ze strany extrémní pravice naráží na elementární překážku: děti to nebaví.

Na podzim 2023 spustil konzervativní portál The Daily Wire streamovací platformu Bentkey určenou dětem. Hlavním lákadlem má být kreslený seriál Chip Chilla, který přináší osudy rodiny činčil. V té všichni zastávají „tradiční role“, kdy matka je doma a stará se o jídlo, otec pracuje a rozhoduje a děti poslouchají. A protože zdrojem levicové indoktrinace je především škola, učí se děti doma.

Jeden ze zakladatelů platformy Jeremy Boreing se vyjádřil, že musí konzervativci potírat levici na každém místě, kde se vyskytuje, a vytáhnout děti z područí levice a progresivních Disney pohádek. Snaží se o to pomocí seriálu, který vykrádá populární australský seriál Bluey. Nicméně zatímco australský seriál pro nejmenší si na platformě IMDB udržuje vysoké hodnocení 9,4 bodů z 10, konzervativní mutace sklízí v nejlepším případě výsměch.

Na zmíněné platformě má pouhé 4 body z 10 a množství zhnusených komentářů, podle nichž děti konzervativní výplach odmítají sledovat. Snad k tomu nebudou nuceny ve státech ovládaných konzervativci, kteří dětem zakazují číst ideologicky závadnou literaturu, jako je tomu třeba na Floridě.

Podle zmíněného konzervativce Boreinga chodí děti 40 hodin týdně do školy a podobný čas jsou vystaveny popkultuře, což je dohromady 80 hodin levicové indoktrinace. S tím podle něj pár hodin týdně v kostele, kam děti vezmou dobří rodiče, mnoho nezmůže. Proto jim na pomoc posílají novou platformu, která bude dětem lít do hlavy konzervativní hodnoty. Alfa samce seriálu namluvila konzervativní celebrita Rob Schneider, který si postavil kariéru na boji proti woke kultuře. Matku zase herečka Laura Osnes, známá antivaxerka.

Na platformě Boreinga a Bena Shapira, fanouška DeSantise, který na Floridě zakazuje učitelům učit skoro cokoliv, co nevychází přímo z bible, se pak děti snaží vychovat k úctě k tradicím nebo konzervativním politikům. To vše v prostředí amerického předměstí ve stylu padesátých let, kdy byl svět nejspíš naposledy v pořádku. A tuto vizi stejně jako The Daily Wire platí fosilní miliardáři Wilksovi. Ještě budou ovšem muset někomu zaplatit, aby se na to vydržel dívat.

Čtěte dále