AOC si zahrála populární Among Us – a hned je z toho nejsledovanější událost na Twitchi

Kongresmanka Alexandria-Ocasio Cortez streamovala svojí seanci populární hry Among Us na platformě Twitch, aby tak přesvědčila mladé voliče k účasti ve volbách. Stal se z toho nejsledovanější stream na této platformě vůbec.

„Myslím, že jsem způsobil diplomatický incident,“ napsal Harry Brewis alias Hbomberguy na Twitteru poté, co se připlížil k Alexandrii Ocasio-Cortez (AOC) a chladnokrevně jí zlomil vaz. Demokratická kongresmanka streamovala v úterý večer na Twitchi s několika populárními youtubery a herními streamery jeden z největších současných videoherních hitů Among Us, v němž se skupinka členů posádky vesmírné lodi snaží mezi sebou odhalit vrahy, kteří se je pokouší pozabíjet. Úterní live stream byl jednou z nejsledovanějších událostí na platformě Twitch a přilákal téměř půl milionu diváků.

Mladá politička je známá svým talentem pro využívání sociálních sítí, a dokáže se tak přiblížit i nejmladším generacím. Dva dny od založení její kanál na Twitchi sleduje více než 600 tisíc lidí. Účelem několikahodinového streamu, jehož se aktivně zúčastnila i kolegyně AOC z takzvané The Squad Ilhan Omar, bylo povzbudit mladé Američany, aby šli 3. listopadu k prezidentským volbám. Tím, že se spojila se známými osobnostmi internetu, jako je Myth nebo Pokimane, kteří mají na Twitchi, YouTube, Instagramu a Twitteru miliony sledujících, oslovila během několika hodin ohromné množství diváků, včetně těch, kteří běžně politiku nesledují. To se pak projevilo i na chatu, který často ani nešlo stíhat číst a jenž se několikrát zasekl.

Ocasio-Cortez není jediná politička koketující s populární videoherní platformou. O covidu na Twitchi v březnu diskutoval Bernie Sanders, Joe Biden zde nabízí svá nepříliš vzrušující videa a kanál si zde založil i Donald Trump. Jeho účet ale Twitch pozastavil, protože sdílením „nenávistného obsahu“ porušil jeho pravidla.

Zároveň AOC nebyla na Twitchi poprvé. Už loni podpořila svou přítomností charitativní stream výše zmíněného Brewise, který hraním Donkey Konga 64 vydělal téměř 350 tisíc dolarů pro britskou organizaci Mermaids, jež se věnuje podpoře transgender dětí. Angličan Brewis jí v nynějším streamu popisoval fungování britského veřejného zdravotnického systému, na což kongresmanka reagovala nevěřícným pohledem. „Prostě přijdete k doktorovi a řeknete, jaký máte problém. Předepíše vám lék a vy si ho vyzvednete. To je všechno. A potom přijdete domů a vygooglujete si, jak moc by to stálo v Americe. A přesně tímto způsobem se radikalizujete.“

 

Čtěte dále